Voor iedereen die bijdraagt tot een fantastische gezondheidszorg

  Zorginstellingen en zorgverleners
  Geneesmiddelensector en biotech
  Medische apparatuur en hulpmiddelen
  Healthtech, telemonitoring en eHealth
  Private equity m.b.t. zorg

  Advocatenkantoor Callens helpt u rechtszeker te functioneren binnen ons complex gezondheidszorgsysteem. Zowel als zorgverlener, als leverancier van geneesmiddelen, producten of diensten en als investeerder kan u beroep doen op onze juridische expertise van de Europese en Belgische reglementering.

  SCHRIJF U IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

  Ontvang automatisch nieuws en actualiseringen
  Lees eerder verschenen artikelen

  Neem onderbouwde beslissingen

  Spoedopname noodcentrale ziekenhuis

  juli 20, 2022

  In een arrest van 21 maart 2022 verduidelijkt het Hof van Beroep te Antwerpen  de relatie tussen een patiënt die met de zogenaamde MUG (dit verwijst naar de ziekenhuisfunctie mobiele urgentiegroep) naar een ziekenhuis gebracht wordt na een beroep op de noodcentrale.


  Lees meer...

  Het recht van de patiënt op vrije artsenkeuze en het niet-concurrentie-beding van de arts

  juli 20, 2022

  Artikel 6 van de Wet Patiëntenrechten omvat het recht op vrije keuze van beroepsbeoefenaar en het recht op wijziging van deze keuze. Deze rechten zijn gebaseerd op het recht op zelfbeschikking. Het recht op vrije keuze van beroepsbeoefenaar impliceert dat de patiënt geen beroepsbeoefenaar opgedrongen mag krijgen. Dit heeft tevens als gevolg dat de gekozen beroepsbeoefenaar niet zomaar zijn of haar patiënt mag overdragen. Ook met deze overdracht moet de patiënt instemmen. Het recht op vrije keuze van een beroepsbeoefenaar is wel geen absoluut recht.

   
  Lees meer...

  Zorgkundige – Thuisverpleegkundige – structurele equipe – aansprakelijk-heid bij beëindiging samenwerking met zorgkundige

  juli 20, 2022
  In een nog niet gepubliceerd arrest van het Hof van Beroep te Antwerpen van 1 maart 2021 wordt de relatie tussen een zelfstandige zorgkundige en thuisverpleegkundige binnen een structurele equipe verduidelijkt.
  Lees meer...