Stefaan Callens

Stefaan Callens (°1966)  behaalde het diploma van licentiaat in de rechten aan de K.U.Leuven (België) in 1989. Hij studeerde aan de Université de Poitiers (Frankrijk) en hij behaalde aan de Amerikaanse Duke University in 1990 een Master of Laws degree.

Hij doctoreerde in 1995 aan de K.U.Leuven en is sinds oktober 1995 professor gezondheidsrecht aan de Faculteit Geneeskunde van de K.U.Leuven.

Stefaan Callens is tevens advocaat aan de balie te Brussel waar hij zich toelegt op het gezondheidsrecht.

Hij richtte het Advocatenkantoor Callens op in 2000 en houdt zich zowel op advies- als op procedureel vlak bezig met ziekenhuisrecht, farmaceutisch recht, regelgeving inzake medische hulpmiddelen, tuchtrecht en mededinging in de gezondheidszorg. Hij adviseert talrijke ziekenhuisbeheerders, medische raden en adviesorganen.

Stefaan Callens is lid van verschillende organisaties zoals de Telematicacommissie in de gezondheidszorg waar hij trouwens voorzitter is van de cel Telegeneeskunde. Hij was van 2000 tot 2004 voorzitter van de medical law sectie van de International Bar Association.

Hij publiceert regelmatig boeken en bijdragen omtrent de organisatie van de gezondheidszorg, de ziekenhuiswetgeving, het farmaceutisch recht en e-health.


Copyright 2017 Callens-Law -  Sitemap